maandag, november 13, 2006

in de categorie: eens wat vaker 'webloggen': een zaterdag

Gisteren was het dus eens tijd voor de andere zaterdagavond: illegaal concert van de band die Magnus Moriarty heet, genoemd naar de vent die drumt en zingt en fantastische rare popnummers schrijft: Magnus dus.
Zorgvuldig volgden Geir en ik de instructies van onze meer in de Osloose ondergrond
ingevoerde collega, Thomas met het grote hoofd: langs Teddy's bar, door een roestig hek, een soort binnenplaats op, waar ergens vanuit een openstaande deur licht naar buiten viel. Het geheel was tamelijk film noir (Geir stak er dan ook een sigaret bij op) en werd dat nog meer toen we de smalle trap naar boven volgden, die leidde langs vele gesloten deuren waarachter af en toe een flard house (??) te horen was. Niet-begrijpend keerden we terug naar de hal, waar een Zweedse blondine ons uitlegde dat er hier slechts Zweden woonden, en dat er (dus?) geen sprake kon zijn van een concert.

Diep teleurgesteld in het feit dat de underground kennelijk te moeilijk voor ons was overwogen we een biertje in de vage '50's bar van Teddy, toen we een groep bemutste en concertachtige Noren voorbij zagen komen, ook al met licht vertwijfelde gezichten. Ook zij wisten niet waar dan wel dit concert zou moeten zijn, maar... plotseling ontdekten we aan de andere kant van de bar een deur, die open bleek te zijn. Opnieuw hier een wenteltrap omhoog, en hier stond op de derde etage een gozer in pak die ons voor 50 kronen binnenliet in een grote woonkamer met arty dingen aan de muur, een aantal banken, niet echt veel mensen en een minipodium. Wij claimden een sofa en maakten kennis met onze tafelgenoten (??) Christian en Silje. Later kwamen er ineens hordes mensen binnen met de bijna-bekende gezichten die je ziet bij rare concerten in een niet al te grote stad en speelde Magnus een concert van het soort waarvoor je met plezier alle trappen in tien Zweedse appartementen op en neer zou willen lopen, gevolgd door een stel rare paco's en meisjes in 70's kledij en massa's keyboards. Illegaal concert in Noorwegen betekent overigens dat je binnen mag roken, en dat doen ze dan ook, de Noren. Later die dag stond er overigens nog iemand op mijn tas waar een blik bier in zat, zodat nu alles dat ik bezit naar bier ruikt, maar dat is voor het verhaal misschien niet zo interessant...

Om het geheel onlogisch af te sluiten, een willekeurige rare foto van een paar weken geleden, ergens in een bruine kroeg: